Hoeveel voer ik mijn puppy?

Gemaakt door Jamie van van Kemenade, Gewijzigd op Ma, 11 Dec, 2023 om 11:42 AM op Jamie van van Kemenade

Lees ook eens onze blog over het voeren van jouw pup: https://yourdog.nl/blog/welke-brokken-geef-ik-mijn-puppy/

Dit puppy voedingsadvies is een richtlijn die je naar eigen inzicht dient aan te passen. Yourdog hondenvoer kun je naar eigen inzicht eerst weken in wat water of karnemelk. Na verloop van tijd steeds minder vocht toevoegen. Zo went de pup aan de brokken. Houd je pup goed in de gaten en houd het onderstaande groeischema goed bij. Weeg je hondje minimaal één keer per week om te controleren of hij/zij op de juiste manier groeit. 


Het voedingsschema geeft een bereik aan van de hoeveelheid voer die je zou kunnen voeren. De hoeveelheid die je geeft, hangt sterk af van het uiteindelijke volwassen gewicht van de hond. Hoe hoger het gewicht van je hond als hij/zij volwassen is, des te meer je kunt voeren. Als je twijfelt dan adviseren we liever iets meer te voeren dan te weinig.


Voedingsadvies

Het voedingsschema geeft advies hoeveel voeding je per dag dient te geven. Vanaf 1,5 maand adviseren wij de voeding te verdelen over 4 maaltijden. Vanaf 3 maanden tot 6 maanden verdelen over 3 maaltijden. Na zes maanden kun je naar eigen inzicht teruggaan naar 2 maaltijden per dag. Voor sommige honden eerder dan anderen, maar we adviseren zeker na maand 10 2 maaltijden per dag te geven, tenzij (bijvoorbeeld door de dierenarts) anders voorgeschreven. 

Groeischema puppy

Aan de hand van het invulschema kun je met punten en lijntjes aangeven of je hond binnen de juiste groeicurve valt. Afhankelijk van het verwachte uiteindelijke volwassen gewicht dient de lijn hoog of laag binnen de curve te vallen. Zet een puntje bij het verwachte uiteindelijke gewicht. 


groeicurve_pup.jpg


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren